• Portal Hakkalyakin BoardSON YENi KONULAR
  • Forum Hakkalyakin Board FORUMA GiR
  • Search FORUMDA ARA
  • HelpSUPPORT>
    • Calendar Calendar
    • Members JAMPS Members
    • Forum Team Forum Team
    • Forum Statistics Forum Statistics
  • LinklerLiNK>
    • PIXIZ
    • EZGIF
    • PEXEL
    • PIXABAY
    • BLOGIF
    • FREEPIC
    • OIEDiTOR
    • FOTOBEAR
    • COOLTEXT
Tunca Board
Giriş Yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Unuttum?

Tunca Board > RASiT TUNCA > TARiKATI RAŞiDi > Raşidi Tarikatında Evrad ve Hizbler > Raşidi Tarikatında Kısa Hizbül Gariye Duası >

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konu Görünümü
Raşidi Tarikatında Kısa Hizbül Gariye Duası
Raşit Tunca
CO-ADMiN
**
CO-Admin
Yorumları: 20,446
Konuları: 19,504
Rep Puanı: 0
Futbol Takımı: Galatasaray
RasitTunca-4  05-12-2026, 09:47 AM (En Son Düzenleme: 05-12-2026, 09:50 AM, Düzenleyen: Raşit Tunca.)
Hizbül Gariye (veya bazı kaynaklarda geçtiği üzere Hizbü’l-Gāre), manevi derinliği olan ve "İlahi İmdat" ya da "Gayret Duası" olarak bilinen, çok tesirli bir yakarıştır. Raşidiye yolu mensupları ve bu ekolün önde gelen isimlerinden Raşit Tunca tarafından üzerinde önemle durulan bu dualar, özellikle zor zamanlarda Allah’ın "Gaye" (gayret) ve "Nusret" (yardım) sıfatlarını harekete geçirmek niyetiyle okunur.
Hizbül Gariye Nedir?
Hizbül Gariye, kelime kökeni itibarıyla "ani baskın, hucüm veya bir meseleye süratle müdahale etmek" anlamlarını taşır. Tasavvufi literatürde ise, kulun çaresiz kaldığı durumlarda Allah’ın gayret-i ilahiyyesine sığınarak şerlerin defedilmesi, hakikatin ortaya çıkması ve düşmanlıkların son bulması için okunan bir sığınma metnidir. Raşit Tunca’nın öğretilerinde bu dualar, dervişin sadece dış dünyadaki düşmanlarına karşı değil, aynı zamanda manevi yolculuğuna engel olan nefis ve şeytan gibi içsel düşmanlarına karşı da bir feth ve zafer anahtarı olarak konumlandırılır. İçeriğinde esma-i hüsna, özel tertip edilmiş ayetler ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ile silsiledeki büyüklerin manevi şahsiyetlerine yapılan tevessüller bulunur.
Hizbül Gariye Ne Zaman ve Nerelerde Okunur?
Bu duaların okunması için belirli bir kısıtlama olmamakla birlikte, genellikle "hacet vakitleri" olarak bilinen gece yarısından sonra veya sabah namazının peşi sıra okunması tavsiye edilir. Raşidiye geleneğinde, toplu zikirlerin sonunda veya ferdi olarak hissedilen büyük manevi baskı anlarında bu hizbe başvurulur. Özellikle haksızlığa uğrandığında, bir davanın hayırla sonuçlanması istendiğinde veya kişinin hayatında çözemediği düğümler oluştuğunda okunur. Sessiz, sakin ve manevi ağırlığı olan mekanlarda, tam bir teslimiyetle okunması esastır. Bazı özel durumlarda, belirli bir gün sayısı (örneğin 3 veya 7 gün gibi) niyet edilerek bir riyazet disiplini içinde de okunabilmektedir.
Hizbül Gariye’nin Faziletleri Nelerdir?
Hizbül Gariye’nin en bilinen fazileti, "hızlı müdahale" (sür’at-i icabet) sırrına mazhar olmasıdır. Okuyan kişinin işlerindeki tıkanıklıkların açılacağına, düşmanlarının kalplerine korku salınacağına ve kendisine karşı kurulan tuzakların boşa çıkacağına inanılır. Manevi bir koruma kalkanı oluşturarak kişiyi her türlü cin, peri ve insan şerrinden emin kılar. Ayrıca, bu duanın kalpteki kararsızlığı giderdiği, kişiye manevi bir dirayet ve şecaat (cesaret) verdiği tecrübe edilmiştir. Maddi darlık çekenler için rızık kanallarının açılmasına vesile olduğu gibi, manevi yolda tıkanıklık yaşayan dervişler için de perdelerin kalkmasına ve kalbi huzura kavuşmasına yardım eder.
Okuma Adabı ve Önemli Hususlar
Raşit Tunca ve bu yolun büyükleri, bu tür güçlü hizplerin ancak "haklı bir davada" ve "halis bir niyetle" okunması gerektiğini vurgularlar. Hizbül Gariye okuyan bir kimsenin, kendi içinde adalet ve merhamet duygularını beslemesi, haramlardan kaçınması duanın tesirini katbekat artırır. Bu dualar birer manevi silah hükmünde olduğu için, ulu orta değil, edep dairesinde ve mümkünse abdestli bir şekilde, Allah’ın azametini hissederek tilavet edilmelidir.

OKUMA USULU : Hizbül Gariye Duaları  Salı Günleri Günlük Virdin yerine günde bir defa, sabah veya ikindi yada akşam, zikredilir okunur.

TÜRKÇE OKUNUŞU

Hizbül Gariye Duası Budur

Euzubillahimineşşeytanirracim
Bismillahirrahmenirrahim

Euzu billahi mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Ey Rabbim! Ey kendisine yakın ettiğine, kendisinden daha yakın olan Rabbim, yarattığı kullarına şah damarından daha yakın olan rabbim, Ey gücü her şeye yeten Rabbim, Dağların Hakimi, göllerin Hakimi, denizlerin Hakimi, insanların Hakimi, hayvanların Hakimi, bitkilerin Hakimi, cinlerin ve meleklerin Hakimi, kainatın Hakimi, lâ ilâhe illallâhu vahdehû lâ şerîke leh, lehul mulku ve lehul hamdu ve huve alâ kulli şey'in kadîr. Allah'tan başka ilah yoktur. O tektir, ortağı yoktur. Mülk O'nundur, hamd  ve şükür O'nadır. Ve O, her şeye kadirdir. Ey hükmüyle her şeye kadir olan rabbim, benim ile husumetlim olan şu düşmanlarımın arasındaki davada, bana yaptıkları haksız saldırılara karşı, onların hesabını sen gör. Rabbim! Ey Denizin derinliklerinde Yunus'un sesini duyan Rabb'im, sesimi duy, duama icabet et. Ey yakınlardan yakın olan rabbim! Ey gariplerin sesini duyan Rabb'im, Ey kimsesizlerin sesini duyan Rabbim, sana inanan kullarına yardım et. Rabbim Düşmanlarım her türlü hileyle, sihirle, büyü ile, elleriyle, dilleriyle bana ve aileme (Devletime, milletime) saldırıyorlar, düşmanlarımızı sana havale ettim, Ey kahrettiğini yerle bir eden, ey nice milletleri yer altına indiren, denizlerin dibine gömen, dağların altına gömen, seslerini soluklarını kesen, bir daha sesleri gelmeyecek şekilde Cehennemin dibine gömen, Ey kahrı perişan eden Rabbim, düşmanlarımla hizbü ve yandaşları, bana ve aileme (Devletime, milletime) zulmettiler, işime, aşıma, parama, puluma, evime, barkıma, sağlığıma, çoluğuma, çocuğuma, elleriyle, dilleriyle zulm ettiler, bu zalimlerin hakkından ancak sen gelirsin, yardımcım sensin yarabbi, Ey Musa'nın düşmanlarını denizin dibine gark eden Rabbim, ey Lut Aleyhisselam'ın düşmanlarını yanardağ ile yakıp kavuran Rabbim, Ey Hud Aleyhisselam'ın düşmanlarını fırtınayla ile helak eden Rabbim, Ey Nuh Aleyhisselam'ın düşmanlarını suyla denizlerde boğan Rabbim, Ey İntikam alıcıların En yücesi, benim ve ailemin(Devletimin, milletimin) intikamını da al ya Rabbi, Acilen, Acilen ve Acilen bu duama icabet et Ya Rabbi. ben ve ailem sana iman ettik, sana İnandık, sana güvendik, sana dayandık, yardımcımız sensin ya Rabb'im. Ey İmdat edenlerin En yücesi, Ey sığınılacak en büyük Kal‘a ,  la ilahe illallah Kal‘amdır buyurdun, sana iman ettik, senden başka ilah olmadığına iman ettik, la ilahe illallah Kal‘ana  sığındık, beni ve ailemi, bu zalim düşmanlarımın, ve hizbinin, ve yandaşlarının, ve ordularının şerrinden sen koru, katında bir nebze değerimiz varsa, bizi haksız zulüme uğratan bu şeytanlaşmış insanların şerrinden bizi sen koru, onların haddini hesabını sen bildir, bir daha o düşmanlıkları yapamayacakları şekilde acilen hesaplarını gör, ummadıkları yerden karşılarına haddinden gelemeyeceklere Düşmanlar çıkar, Ey fil ordusunu siccin taşlarıyla delik deşik eden Rabbim, bu şeytanlaşmış insanlar ve ordusunu Siccinlerle delik deşik et. Ya Rabbi, Senin ordularının hesabını kimse bilemez, gizli ve aşikara ordularınla bana ve aileme yardım et ya Rabbi, Zalimlerin hakkından ancak sen gelirsin ya Rabbi, Kahhar isminin hürmetine düşmanlarımi kahrı perişan eyle Ya Rabbi, ya Kahhar, ya Kahhar, ya Kahhar, ya Kahhar, ya Kahhar, ya Kahhar, ya Kahhar, düşmanlarımı kahru perişan eyle Yarabbi, onların ordularını ve yandaşlarını da kahrı perişan eyle ya rabbim, Amin, Rabbena vetekabbell bi duai,rabbenagfili velivelideyye velili müminine yeveme yekumul hisab, istecib duaene bir rahmetike ya Erhamerrahimine, Amin amin amin.

Vehüvel gahiru vahidil kahhar

Ya Kahhar (200 defa)

Vehüvel gahiru ya vahidel kahhar

Ya Kahhar (40 defa)

ya gahiru, ya gahiru, ya gahiru,

Vehüvel gahiru ya vahdel kahhar

Kahhar isminin hürmetine düşmanlarımi kahrı perişan eyle Ya Rabbi, onların ordularını ve yandaşlarını da kahrı perişan eyle ya rabbim, Amin, Rabbena vetekabbell bi duai, rabbenağfirli velivelideyye velil müminine yevme yekumul hisab, istecib duaene bir rahmetike ya Erhamerrahimine, veselamun alel mürselin velhamdülillahi rabbel alemine Âmin, âmin, âmin.

Twittear

Signing of Raşit Tunca

Raşit Tunca
Sevgiler Saygılarla Sunarım
Smileys-2
Website Bul
Yanıtla
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

Muhtemelen İlgili Konular…
Konu Yazar Yanıtlar Okunma Son Gönderi
RasitTunca-4 Hizbül Hısn ve İstikamet Duası Li Raşidiye Raşit Tunca 0 25 07-07-2026, 07:16 PM
Son Gönderi: Raşit Tunca
RasitTunca-4 Hizbül Ferec Duası Li Raşidiye Raşit Tunca 2 373 05-12-2026, 09:58 AM
RasitTunca-4 Hizbül Kifaye Li Raşidiye Raşit Tunca 1 94 05-12-2026, 09:54 AM
RasitTunca-4 Raşidi Tarikatında Kısa Hizbun Nasr Duası Raşit Tunca 1 60 05-12-2026, 09:23 AM
RasitTunca-4 Raşidi Tarikatında Kısa Hizbul Mûğni Duası Raşit Tunca 1 69 05-12-2026, 09:21 AM
RasitTunca-1 Hizbul Bahr Li Raşidiye Raşit Tunca 3 1,874 05-12-2026, 09:18 AM
RasitTunca-4 Raşidi Tarikatında Kısa Hizbül Kebir Duası Raşit Tunca 3 446 05-12-2026, 09:15 AM

• Yazdırılabilir Versiyonu Görüntüle
Hızlı Erişim:

Bu Konuya Göz Atan Kullanıcılar: 1 Ziyaretçi(ler)

Bölümlerimiz 1:

• Cuma Selamı
  • Yasin Hatim
  • Dini Bölüm
  • Kültürel Bölüm
  • Raşidi Tarikatı

Bölümlerimiz 2:

• Tasavvuf Bölümü
  • Raşid Tunca
  • PNG Resimler
  • JPG Resimler
  • GiF Resimler

Sosyal Medya Hesaplarımız

• Tunca Board
  • Yukarı Çık
  • Lite (Arşiv) Modu
  • RSS
  • impressum
  • Hakkımda
  • iletişim Adresimiz
Support yardım | RAŞiT HOCA | Tarih: 07-15-2026, 06:32 PM Türkçe Çeviri: MyBB Pro, Yazılım: MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. | Theme JAMPS